top of page

תקצירי הרצאות (מליאה) - כנס 2022






הרצאת פתיחה: פיתוח בר קיימא כשינוי רב-מערכתי

שירה לב עמי - ראש מערך הדיגיטל הלאומי


האנושות מתקרבת לחציה של קווי גבול סביבתיים אשר עלולים להוביל לנקודות אל-חזור. הבנה של איום אסטרטגי זה, מובילה לחיפוש אחר דרכים לפיתוח בר-קיימא, ולשינוי תהליכים ופרדיגמות במערכות האנושיות, שיאפשרו לנו לשגשג, מבלי לפגוע בסביבות הטבעיות העדינות עליהן אנו מתבססים.

משבר האקלים הינו משבר גלובאלי, אשר צפוי לשנות מן היסוד מערכות אנושיות מרכזיות, ולהוות קטליזטור לשינויים רבים נוספים. הבנתו, והפנמת השפעותיו, הינה חיונית לאנשי מקצוע מובילים בתחילת העשור הקריטי שלפנינו. הכלכלה, החברה, הטכנולוגיה, והארגונים כבר החלו בתהליכי טרנספורמציה בכיוונים אלה, והשינויים יפגשו את כולנו במעגלים השונים של חיינו.

ההרצאה תקנה מושגי יסוד בתחום משבר האקלים, ותבחן את המהפכות שהוא צפוי לחולל, אשר יחלחלו לארגונים של כולנו, וישפיעו על הדרך בה נתכנן, נבנה, וניישם תהליכים בעולם העתיד.


למצגת של ההרצאה




על המרצה:

שירה לב עמי - מומחית בטכנולוגיית אימפקט וחדשנות אקלים; מומחית ביישום טכנולוגיות, דאטה ודיגיטל להתמודדות עם אתגרים חברתיים וציבוריים. כיום פעילה בתחום משבר האקלים ומנהלת חדשנות דיגיטלית ודאטה בג'וינט ישראל. בעבר, סמנכ"לית בריאות דיגיטלית ומערכות מידע במשרד הבריאות; מייסדת סטארט-אפ בתחום הבריאות הדיגיטלית; מנהלת אסטרטגיה ומערכות מידע בקרן יד הנדיב; יועצת אסטרטגית בשלדור; ראש מדור טכנולוגי ומתכנתת ב-8200. אמא לשלושה ומתנדבת בתפקידי ניהול מגוונים.

בעלת חמישה תארים שניים: רגולציה ומדיניות סביבתית (בשלבי כתיבת תזה), כלכלה, מדעי המדינה ומדיניות ציבורית, משפטים, מנהל עסקים - התנהגות ארגונית, ניהול טכנולוגיות ומערכות מידע.



 

מרחב ידע בנושא: הנורמלי החדש הוא גם חברתי וסביבתי-פיתוח בר קיימא- איך מטמיעים בעסקים? 

בהנחיית מומו מהדב, מנכ"ל מעלה לאחריות תאגידית ובהשתתפות: רחל מרדכי, מנהלת גיוס משאבי אנוש - אינטל ישראל, עדי גמליאל, מנהל אחריות תאגידית ופיתוח בר קיימא - נתיבי ישראל, שירלי קנטור, מומחית באחריות התאגידית והאימפקט החברתי בישראל, לירון שפירא, מנהלת אחריות תאגידית ומעורבות בקהילה - אלביט מערכות

 

מטרת מרחב הידע היא לשתף בתהליכי הפיתוח, האימוץ וההטמעה של נושאים חברתיים, סביבתיים ואתיים (פיתוח בר קיימא) בעסקים ולדון בממשקים ובהזדמנויות לחיבור עם תחום הייעוץ הארגוני. רבים מנושאים אלה קשורים בשינוי התרבות והאקלים הארגוניים, עדכון תהליכי גיוס לעבודה, עבודה והנעה של עובדים ומנהלים ומכאן החשיבות לחיבור לתחום הייעוץ הארגוני ויכולותיו המוכחות ביישום מוצלח של התערבויות מקצועיות בארגונים.

 המרחב יתנהל כשיח מונחה בין המשתתפים ועם הקהל.


על המנחים ועל המשתתפים:

מומו מהדב - מנכ״ל ארגון מעלה לאחריות תאגידית מאז 2009, הארגון עובד עם כ- 125 מהחברות הגדולות במשק על הכשרה, למידה ופיתוח שוטף של נושאים ותחומים הנכללים באחריות תאגידית או בשם העדכני .ESG   מידי שנה מתפרסם דירוג מעלה ESG  בו מדורגות כ- 145 חברות המדווחות על ביצועיהן החברתיים, סביבתיים ואתיים. מומו ישתף בפרספקטיבה הרחבה שיש לארגון על המשק בישראל ועל ההזדמנויות למעורבות גבוהה יותר של יועצים ארגוניים במעורבות וקידום התחום.


רחל מרדכי - מנהלת גיוס משאבי אנוש באינטל ישראל, יצירת מסלולי פיתוח ותוכניות מנטורים, עבודה עם קהילות עובדים לקידום נושא ההכלה, גיוס ושימור של טאלנט מגוון. מהמנהלות הוותיקות והמובילות בתעשייה בתחום גיוון והכלה, ובתפקידה הנוכחי, מנהלת גיוס משאבי אנוש, היא מיישמת את הנושא. רחל תתמקד בדיון במגוון פעילותה והזיקה בין תפקידה הנוכחי ותפקידה הקודם, לבין מהלכי הגיוון והכללה של אינטל ישראל תוך שיתוף בדרכים בהן החברה מקדמת תרבות ארגונית פתוחה ומכלילה. בין המהלכים הבולטים בתקופה האחרונה: קמפיין פנים ארגוני להיכרות עם עובדים ועובדות מקהילות מגוונות בחברה, שימוש באינטליגנציה מלאכותית לבחינת חסמים והזדמנויות בהשגת איזון מגדרי ועוד.


עדי גמליאל - מנהל האחריות התאגידית ופיתוח בר קיימא בנתיבי ישראל, החברה הלאומית לתשתיות תחבורה,  ב 2015 הצטרף לחברה כדי להקים את התחום, בשנת 2016 ייסד   את הפורום למנהלי אחריות תאגידית בחברות הממשלתיות, משמש כיו"ר איגוד סביבה וקיימות בלשכת המהנדסים והאדריכלים, מוביל תהליכים ועקרונות פיתוח בר קיימא במסגרת תפישה ניהולית עסקית אסטרטגית. דוגמאות כגון: שינוי רגולציה לשימוש באנרגיות מתחדשות לייצור חשמל בצידי דרכים, אימוץ וולונטרי של תשתיות ירוקות וסלילת הכביש הירוק הראשון בישראל, יצירת שיתופי פעולה עם מכוני מחקר בארץ ובעולם להתמודדות עם ניהול סיכונים, שינוי האקלים, קידום תהלכי פיתוח עובדים, יו"ר ועדת האתיקה של הארגון כחלק מצמיחה לאחר משבר חריף של החברה על רקע זה, הובלת תהליכי דיאלוג מחזיקי עניין פנימיים וחיצוניים.


שירלי קנטור - יועצת, היא בין המומחיות המובילות בתחום האחריות התאגידית והאימפקט החברתי בישראל ובעלת ניסיון עשיר בתחום. שירלי תציג את "מודל האפרסק״ העוסק בזיקה בין תדמית הארגון לבין אחריות תאגידית ופיתוח בר-קיימא, ותשתף בדוגמאות מתהליכים בהם הייתה מעורבת ליישום המודל בעסקים מובילים בישראל.

 

לירון שפירא - מנהלת האחריות התאגידית באלביט מערכות, מגיעה מקריירה מגוונות של שילוב בין העולמות החברתיים והעסקיים במגזרים השונים, תתמקד באחריות חברתית ומעורבות עובדים בקהילה. לירון מובילה מהלכים רבים של פעילות בקהילה המושתתים על רתימת ומעורבות של עובדי ועובדות אלביט ואף יזמה פרויקט חדשני וייחודי. הפרויקטים תורמים למחוברות עובדים, תחושת משמעות ושביעות רצון המהווים חלק משמעותי בניהול המשאב האנושי בחברה.



 

לראות או לא להיות - מחשבות על עתידו של הארגון המודרני

פרופ' אורלי יחזקאל


מזה לא מעט שנים אני עוסקת בדינאמיקה שבין השינוי, לעיתים הכאוס או השיבוש שמאפיינים את העולם המודרני, לבין הצורך של כולנו - אנשים, מנהלים וארגונים - לייצר וודאות, סדר, מוכרות. כחלק מהתנועה לסדר, נוטים רובנו לסמוך על נרטיבים מבוססי עבר, ולהאמין שבאמצעותם נוכל לתכנן את העתיד ולהיערך אליו.

בהרצאה נשוחח על המסע שבין כאוס וסדר, על שינויים שפוקדים את העולם ועל השפעותיהם האפשריות על ההיערכות לעתיד, על עולם העבודה העתידי, ואולי גם על התופעה האירגונית עצמה. בסיום ההרצאה אשתף בקצת מחשבות על עתידו של הארגון המודרני.


על המרצה:

פרופ' אורלי יחזקאל - בעלת תואר B.A בסוציולוגיה ויחסים בינלאומיים מהאוניברסיטה העברית, תואר M.Sc  בהתנהגות אירגונית מאוניברסיטת תל אביב -- PHD  במדעי הניהול מאוניברסיטת תל אביב. פוסט דוקטורט במחלקה לכלכלה, University of Reading, בריטניה, התמחות בניהול גלובלי. 

פרופ' יחזקאל הינה חברת סגל בכיר וראש ההתמחות בניהול גלובלי ויעוץ עסקי בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, ראש מרכז פרלמן לניהול עסקים גלובליים, ומנהלת אקדמית של תכניות להנהלות בכירות בלהב פיתוח מנהלים באוניברסיטת תל אביב. 

כיהנה כסגנית דיקאן הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב, ראש היחידה להכשרת מנהלים במרכז הבינתחומי הרצליה, דיקאן בית הספר לכלכלה וניהול במכללה האקדמית תל אביב יפו, ונציגת ישראל ב European Academy of International Business.

תחומי הוראה: גישות ניהוליות מודרניות בסביבה דינמית, מורכבת ומשבשת ((VUCA, מודלים שוברי פרדיגמה לעיצוב אירגוני, ניהול  גלובלי, ניהול חוצה תרבויות  וניהול שותפויות אסטרטגיות בינלאומיות.

מרצה, חוקרת, יועצת, ובעלת ניסיון עשיר בפיתוח והובלת תכניות להכשרת מנהלים בכירים במגזרים שונים (פרטי, ציבורי, ביטחון).



 

"לא חוצים את אותו נהר פעמיים/ "אתמול, היום ומחר" - עולם העבודה המשתנה

מרחב ידע בהנחיית סמדר תדמור ויובל לאטי ובהשתתפות: סיגל מנהיים קצוביץ , הדס אלמוג,  צחי חפץ, לי-מור נבון


עולם העבודה הינו סביבה דינאמית המשתנה ללא הרף   וביתר שאת בעקבות מגפת הקורונה, קצב השינוי גדל  ואתו גם עומקו. שינויים אלו משפיעים על ארגונים ועל האנשים בהם במנעד רחב של היבטים.  מתוך כך, גם  על האופן בו אנו, כיועצים מתמודדים עם האתגרים החדשים ומחייבים אותנו להציע ללקוחותינו פתרונות ברי קיימא.

בפאנל זה נדון ונעמיק בנושא ההשתנות בעולם העבודה דרך נקודות המבט של לקוחותינו. ננסה לבחון מהם הזרמים הגלויים והסמויים שמעצבים מחדש את עולם העבודה, לאיזה כיוון הוא מתפתח ומהם הכלים והמיומנויות שידרשו מהעובדים ומהיועצים במציאות החדשה.


על המנחים והמשתתפים 


סמדר תדמור - בעלת MA בסוציולוגיה ארגונית יישומית. יועצת ארגונית מזה 30 שנים. בעברי יועצת פנים ארגונית ברפאל, סמנכ״לית משאבי אנוש בדלתא גליל תעשיות, וב- 17 השנים האחרונות יועצת ארגונית בארץ ובחו״ל. מלווה הנהלות ומנהלים בתהליכי צמיחה והתאמה לעולם העבודה המשתנה.בשנה האחרונה מנכ״לית חברת קלארו, סטארטאפ טכנולוגי בעולם ה- HRTech .

סא"ל יובל לאטי - ראש ענף פיתוח ארגוני באגף טכנולוגי לוגיסטי. ב 16 השנים האחרונות עסק במגוון תפקידי ייעוץ ביחידות שונות בצבא כחלק ממערך מדעי ההתנהגות. עיקר ההתמקדות המקצועית היא בליווי תהליכים אסטרטגיים במציאות משתנה ובפיתוח כלי ניהול בקרב דרגי פיקוד בכירים. גר בצורן, נשוי למאיה ואב לשלושה וקם כל בוקר עם חיוך לעבודה.

סיגל מנהיים קצוביץ - מנכ"לית חברת DSV Air & Sea, DSV Solutions ישראל, הצטרפה לחברת DSV בשנת 2014.DSV היא חברת שילוח גלובלית השלישית בגודלה בעולם והשנייה בגודלה בישראל ונסחרת בנאסד"ק קופנהגן עם נוכחות ב-90 מדינות ו-60,000 עובדים ומובילה בתחום השילוח, עמילות מכס והלוגיסטיקה. DSV ישראל מונה 700 עובדים.

בתפקידה הקודם, סיגל שימשה כמנכ"לית  , Swissport Israel ספקית גלובלית מובילה לשרותי קרקע עבור נוסעים ומטענים. 

בנובמבר 2011 נבחרה סיגל על ידי הנהלת סוויספורט העולמית כמנכ"לית השנה.סיגל הוכיחה הצלחה ביוזמות והטמעה של חדשנות ארגונית בתחומי התעופה הלוגיסטיקה והתפעול בעלת ניסיון במיזוגים, טרנספורמציות של חברות תפעוליות, פיננסיות ושינוי תרבות ארגונית. סיגל מכהנת במספר דירקטוריונים של חברות בבעלות DSV בישראל.

סיגל בעלת BA בניהול במדעי החברה מהאוניברסיטה הפתוחה ו-EMBA  במינהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב.

גלית גולד - סמנכלית משאן של whitesourse


תא"ל צחי חפץ  -  קצין משאבי אנוש ראשי וראש חטיבת הנפגעים - צה״ל, בתפקידו כשנה וחצי. מוביל את אסטרטגיית משאבי אנוש החדשה, בדגש על חווית משרת, HR360 וטרנספורמציה דיגיטלית בניהול משאבי אנוש. צחי משרת בחיל המשא"ן מזה כ-30 שנים, במגוון תפקידי ליבה בצה"ל.

לי-מור נבון - לי-מור היא מנכ"לית חברות WEDO ו-ICONDUCT מקבוצת UNITASK, בעלת ניסיון של כ-35 שנה בתחום מערכות המידע, בעברה ניהלה את ג'ון ברייס טסטינג אשר סיפקה שירותי בדיקות תוכנה והבטחת איכות תוכנה, את קומרס.נט אשר סיפקה מערכות למסחר אלקטרוני, את לי-מור נבון יעוץ ופרויקטים אשר סיפקה שירותי יעוץ ניהוליים שונים, והייתה המייסדת של Hoop (לשעבר ForCauz) - סטארטאפ בתחום העשייה החברתית,בו עבדה עם רשויות מקומיות, עמותות וחברות מסחריות (במסגרת האחריות התאגידית) על פרויקטים לטובת הקהילה. לי-מור בעלת היכרות מעמיקה עם עולם התוכנה בארגונים שונים, הן גופים מסחריים והן גופי מערכות מידע, הן חברות גלובליות והן חברות בשוק המקומי.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page